03/02/2009

Ρουά...


ΜΑΤ είναι η σωστή συνέχεια, ε...? Ναι, κάπως έτσι τα ΜΑΤ μπήκαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, στο καθημερινό μας ρεπερτόριο, στο καθημερινό μας πιάτο, στη γωνιά του δρόμου, στις κεντρικές πλατείες, σε λίγο και στη κρεβατοκάμαρά σου, εσένα πιστέ πολίτη που δε σε ενοχλεί το θέαμα των κρανοφόρων δολοφόνων κάθε είκοσι μέτρα... Έληξαν λοιπόν οι καταλήψεις και αφού δεν υπάρχουν πλέον φοιτητές και μαθητές στους δρόμους για να ξεκαβλώνουν (ναι, καλά διάβασες) οι μπάτσοι, είπαν να επιτεθούν και σε ότι άλλο κινείται. Επίθεση, λοιπόν, με δακρυγόνα και γκλομπιές στους Κρητικούς αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά, επίθεση με κρότου-λάμψης και γκλομπιές (δε λείπουν ποτέ) και έξω από το δημαρχείο τση Αθήνας (που λεν και οι προαναφερθέντες αγρότες) σε κατοίκους της Κυψέλης που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του Δήμαρχου Mall και Λοιπών Πλαστικών Χριστουγεννιάτικων Δέντρων να καταστρέψει το πάρκο στην πλατεία Κύπρου και να το κάνει πάρκη (που λέει και μια ευφάνταστη πινακίδα στην Αγ. Δημητρίου).
Οι συνήθειες δύσκολα κόβονται, αγαπητέ αναγνώστη... Έτσι και εσύ μην κατηγορείς το μπάτσο. Εθισμένος με την εξουσία του δακρυγόνου είναι, είχε καιρό να πάρει τη δόση του, και σαν κοινό πρεζάκι εκτονώνεται σε κάθε ευκαιρία. Ο καιρός γαρ εγγύς που θα μας κυνηγάνε με τα δίκανα, οπότε διασκέδασέ το...

2 comments:

Χριστίνα Ανέφελη said...

Έτσι, να μας ρίχνουν τα ληγμένα χημικά, να τα βλέπει κι ο κατακα(η)μένος τηλεθεατής στη μαντάμ τιβί από την πολυθρόνα του (από τα ΙΚΕΑ, με πιστωτική) και να λουφάζει ακόμη πιο βαθιά μέσα στη (λερωμένη) φωλιά και στη θολή φορμόλη του. Γιατί, σου λέει, ο δεκαπεντάχρονος, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι παλιότερα, μήπως μετά έρχεται η δική μας σειρά να... πέσουμε θύματα καταστολής; Μέχρι και τα δέντρα έχουν ποινικοποιηθεί τη σήμερον!

Πολύ ωραίο μπλογκ, Neithan! Με μουσικές πολύ του γούστου μου: το Suicide του Bobby Gaylor, τους απίστευτους Gogol Bordello... Μπράβο σου συνάδελφε :-)

neithan said...

Χε! Τα δέντρα νομίζω ποινικοποιήθηκαν πριν από όλους μας... Και περιμένω ακόμα να βγει "επιστημονική", "έγκυρη" έρευνα ότι τα δακρυγόνα είναι, όχι μόνο αθώα, αλλά και ευεργετικά για των (υπ)ανθρώπινο οργανισμό
Thnx για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!!!